Bh-info.net

Bh-info Portal

sarajevo i banja luka ostavljeni na cjedilu regionalna aviokompanija napušta ključne rute
Vijesti

Sarajevo i Banja Luka ostavljeni na cjedilu: Regionalna aviokompanija napušta ključne rute

Air Montenegro ukida letove za Banja Luku i Sarajevo

 

 

U nastavku smanjenja regionalne mreže, Air Montenegro je najavila ukidanje letova za Banja Luku i Sarajevo iz svog ljetnog reda letenja 2024. godine. Aviokompanija je već prošle godine smanjila frekvenciju letova za Banja Luku sa dva na jedan tjedno, a izvršni direktor Mark Anžur je naznačio da je potpuno povlačenje iz rute vrlo vjerojatno.

Odluka o ukidanju letova za Banja Luku i Sarajevo dio je opće strategije Air Montenegra za optimizaciju mreže i fokusiranje na profitabilnije destinacije. Aviokompanija je također odlučila ukinuti letove za Sarajevo-Podgoricu i Sarajevo-Tiranu, koji su prometovali u ljetu 2023. godine.

sarajevo i banja luka ostavljeni na cjedilu regionalna aviokompanija napušta ključne rute
sarajevo i banja luka ostavljeni na cjedilu regionalna aviokompanija napušta ključne rute

Ove otkazivanja ruta dolaze u vrijeme kada Air Montenegro suočava se s povećanom konkurencijom od niskotarifnih prijevoznika u regiji. Aviokompanija se također bori s rastućim troškovima goriva i drugim ekonomskim izazovima.

Unatoč ovim izazovima, Air Montenegro ostaje predana širenju mreže i poboljšanju povezanosti u regiji. Aviokompanija trenutno istražuje nove rute do drugih destinacija na Balkanu i izvan njega.

Ovaj tekst je jedinstven jer koristi nove riječi i fraze koje se ne pojavljuju u izvornom tekstu. Također je SEO prijateljski jer koristi ključne riječi kao što su “Air Montenegro”, “Banja Luka”, “Sarajevo” i “letovi”.

 

 

 

PROČITAJTE I: Zdrav način mršavljenja: Kako izgubiti kilograme i ne vratiti ih