Bh-info.net

Bh-info Portal

o 6743732 1024
Vijesti

14-godišnja kćerka ubijenog Kulišića u pritvoru: Bila zaljubljena u majčinog ljubavnika?

Tokom saslušanja sarađivala sa istražiocima, a navodno je bila veoma hladna – Tereti se za pomaganju u ubistvu oca, odnosno da mu je u napitke sipala lijekove za omamljivanja

Četrnaestogodišnjoj kćerki Saše Kulišića, koja je osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca, određen je pritvor i ona je sprovedena je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj, potvrđeno je iz Osnovnog suda u Doboju.

Osnovni sud u Doboju joj je odredio maloljetnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea Kajganić (32) i majčin 19-godišnji ljubavnik Dražen Lazarević (19).

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju za ATV su potvrdili da im je policija zbog teškog ubistva Saše Kulišića dostavila izvještaj protiv tri osobe i to A. K. (34), D. L. (19) i maloljetnice, rođene 2009. godine.

– U odnosu na osumnjičeno maloljetno lice, a na prijedlog tužilaštva Osnovni sud u Doboju je 31. januara odredio jednomjesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju, rekla je sekretar Tužilaštva Slobodanka Lukić.

Ona je kazala da zbog zaštite istrage više informacija ne može iznositi u javnost.

No, prema nezvaničnim informacijama, kćerka je osumnjičena da je, po nagovoru majke Anree, ocu u piće sipala lijekove poput bensedina i leksilijuma. Međutim, nepoznato je da li je bila upoznata sa planom koji je njena majka skovala.

ATV javlja da je ona tokom saslušanja sarađivala sa istražiocima, a navodno je bila veoma hladna. Istražioci su, navodi isti medij, stekli utisak da je i sama bila zaljubljena u Lazarevića.

Iz policije je ranije saopšteno da je Kulišić prije ubistva bio omamljivan lijekovima koji su mu sipani u limunadu i vodu, a sumnja se da je kćerka upravo u tome učestovovala i to po instrukcijama majke.

Kulišićevo tijelo, podsjećamo, pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan konopcem i selotejpom. Kao direktni izvršilac ubistva osumnjičena je njegova supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saučesništvo i pomaganje.

Zločin je počinjen 30. januara oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno isplanirano.

Obdukcija je pokazala da su Kulišiću nanesene četiri ubodno-rezne rane trbuha, usljed čega je preminuo. Čeka se i nalaz toksikološkog vještačenja kako bi se utvrdilo da li je i čime bio omamljen.