Bh-info.net

Bh-info Portal

o 6597154 1024
Sport

Poznato je gdje će biti odigrano finale Svjetskog prvenstva 2026. godine

Objavljen je kompletan raspored turnira, a publika će imati itekako u čemu da uživa

Kontinentalna prvenstva na većini kontinenata igraju se ove godine, a svjetska javnost već se polako sprema za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Kvalifikacije za turnir koji se za dvije i po godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku već su počele na nekim kontinentima, a večeras su objavljeni detalji o samoj organizaciji turnira.

Najbitnije pitanje, pitanje finalne utakmice večeras je riješila zvanična objava FIFA, koja je meč smjestila u New Jersey, na MetLife stadion. Taj meč igra se u nedjelju, 19. jula.

Meč za treće mjesto dan ranije će biti odigran na Hard Rock stadionu u Miamiju, dok su poluinalne utakmice na rasporedu 14. i 15. jula na Mercedes-Benz stadionu u Atlanti i AT&T stadionu u Dallasu.

Interesantno, Meksiko i Kanada kao suorganizatori prvenstva neće biti domaćini utakmica nakon osmine finala, a u ovoj fazi turnira organizovat će samo dvije utakmice.

Prvenstvo će biti otvoreno 11. juna na Azteca stadionu u Mexico Cityju. S obzirom na proširenje turnira na 48 reprezentacija, imat ćemo priliku uživati u većem broju utakmica nego ikad, a kroz najveći dio turnira igrat će se četiri utakmice dnevno, a u jednom periodu čak po šest utakmica dnevno.