Bh-info.net

Bh-info Portal

screenshot 2024 01 23 131624
Crna Hronika

Trojica braće iz BiH osuđena zbog prodaje droge vrijedne čak 1,3 miliona eura

Istražitelji su mjesecima pratili kriminalnu grupu koja je uhapšena u novembru prošle godine. Optuženi su starosti između 30 i 66 godina.

Pet osoba koje se terete da su pripadnici organizovane narko grupe, osuđene su na zatvorske kazne u Regionalnom sudu u Salzburgu. Riječ je o prvostepenoj presudi. Trojica su braća i državljani Bosne i Hercegovine, a dvojica su državljani Austrije od kojih je jedan penzioner. Svi su priznali krivicu.

Kako navode austrijski mediji, oni se terete da su u periodu od decembra 2021. do novembra 2023. godine prodali 130 kg marihuane i više od 10 kg kokaina. Tržišna vrijednost prokrijumčarene droge iznosi 1,3 miliona eura.

Drogu su krijumčarili iz Slovenije koristeći posebno opremljena vozila i prodavali su je, kako se navodi u presudi, u Slazburgu i Gornjoj Austriji, piše Salzburg.orf.at.

Istražitelji su mjesecima pratili kriminalnu grupu koja je uhapšena u novembru prošle godine. Optuženi su starosti između 30 i 66 godina.

Drogu su skrivali u stanu jednog od optuženih u Flachgauu. Kao vođe kriminalne grupe terete se bh. državljani, a Austrijanci kao pomagači.

Dio droge zaplijenjen je u kući, a dio u automobilu majke jednog od optuženih.

Osuđeni su za krijumčarenje, snabdijevanje i posjedovanje opojnih droga te za organizovani kriminal. Identitet nije objavljen, a osuđeni su na devet, osam, pet, četiri i po i četiri godine zatvora.